Продукти:
2 бр. изчистена риба ципура
1 лимон
2 с.л. зехтин
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
2 скилидки чесън (може и чесън на прах)
Начин на приготвяне:
Почистената и измита риба поставяме в тава върху хартия за печене. Посоляваме отвън и отвътре. Правим по два напречни разреза от двете страни на рибата.
Приготвяме марината от стритите скилидки чесън, зехтина, сока от 1/2 лимон и нарязания на ситно магданоз.
Намазваме рибите с приготвената смес отвън и отвътре. В прорезите и вътре поставяме резени лимон.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем рибата 20 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна. Махаме фолиото и запичаме още 10-15 мин. до получаване на апетитна коричка.
Източник: Папу
Няма коментари:
Публикуване на коментар