Кюфтета с бял сос

Продукти:

500 гр. кайма смес
100 гр. ориз
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 глава лук
3-4 с. л. брашно
черен пипер
сол
пресен магданоз



Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с лука и магданоза, добавяме ориза, яйцето и чубрицата и омесваме.

Оваляме кюфтетата в брашно и ги пускаме в тенджера с вряща подсолена вода. Варим до готовност.

В дълбока купа разбъркваме останалите яйца, млякото и брашното. Гребваме от бульона, в който са врели кюфтетата, и смесваме бавно, за да не се пресекат яйцата.

Връщаме соса в тенджерата при непрекъснато бъркане и оставяме да поври още 10 минути, докато се получи гъст сос.

Гарнираме със ситно нарязан магданоз.

Източник: Gotvach.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар