Печена сьомга с портокали



Продукти:

1 кг филе от риба сьомга (без кожа и кости)
2 бр. портокали
50 г меко масло
2 връзки копър
1 ч.л. горчица
1 ч.л. зехтин
1 ч.ч. зеленчуков бульон
сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

Портокалите се нарязват на тънки шайби. Филето се нарязва на порции. В намаслена тава се нареждат половината от портокалите и върху тях се нарежда съомгата. Копъра (без дръжките) се нарязва на ситно. Маслото, зехтина, копъра, горчицата, сол и пипер се пюрират. Сьомгата се намазва с пюрето и се покрива с останалите портокали. Бульона се налива в тавата. Пече се в загрята на 180 С фурна около 30 минути. Подходящи гарнитури са задушени картофи с копър или лимонов ориз (варен ориз с настъргана лимонова кора).

Източник: Веселия готвач

Няма коментари:

Публикуване на коментар