Шоколадово суфле

  • Продукти

  • 200 гр натурален шоколад
  • 200 гр масло
  • 7 яйца
  • 270 гр захар
  • 125 гр брашно
  • 50 гр какао
  • мазнина за формите

Начин на приготвяне:

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре. 

Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите дъното и стените на формите с малко какао, след което напълнете 1/3 с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.

Суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар