- Продукти:
- 200 гр натурален шоколад
- 200 гр масло
- 7 яйца
- 270 гр захар
- 125 гр брашно
- 50 гр какао
- мазнина за формите

Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.
Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите дъното и стените на формите с малко какао, след което напълнете 1/3 с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.
Суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите дъното и стените на формите с малко какао, след което напълнете 1/3 с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.
Суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
Няма коментари:
Публикуване на коментар