Руло Стефани

Продукти:

500 гр. кайма  
1 ч.ч. бира
1 яйце
2 твърдо сверени яйца
1 филия бял хляб
1 морков
1 глава лук
1 кисела краставичка
1 кг. Картофи  
150 гр. кашкавал
чубрица  
олио
сол
черен пипер  




Начин на приготвяне:


Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и изстискана филия хляб, яйцето, черния пипер и чубрицата. Разстила се върху найлонов плик в правоъгълна форма.
Настъргва се половината кашкавал върху цялата кайма, в единия край нареждаме по дължина нарязаното на четвъртини яйце, нарязания на пръчици морков и кисела краставичка, завиваме на руло и внимателно прехвърляме в тавичка. Слагаме го в средата наръсваме с останалия кашкавал.
Отстрани слагаме нарязаните, като за пържене картофи, поръсваме ги с черен пипер поръсваме с олио и заливаме с бирата и 1 ч.ч. вода да покрие картофите и сол. Печем на умерена фурна до зачервяване на рулото и омекване на картофите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар