Пиле с броколи и сметанов сос


Продукти:

800 г пилешко месо
400 г броколи
200 г грах
2 с.л. масло
400 мл. течна сметана
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. брашно
черен пипер

сол


Начин на приготвяне:

Размразените зеленчуци се бланшират за около 5 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и се обливат с леденостудена вода. Месото се нарязва на хапки и се запържва за кратко от всички страни в маслото. Добавя се бульонът и щом заври, се добавят сметаната, солта и черният пипер. Брашното се разтваря в малко студена вода и също се добавя. Разбърква се, докато сосът се сгъсти. Накрая се добавят зеленчуците и всичко се разбърква много добре. Ястието се сервира горещо.

Източник: 1001 рецепти

Няма коментари:

Публикуване на коментар