Продукти:
800 г свинско месо
2 глави лук
2 стръка праз
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
5 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
1 дафинов лист
За гарнитура:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 с.л. масло
Свинското месо се нарязва на хапки, лукът на полумесеци, а празът - на колелца. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на свинското. Прибавят се червеното вино, брашното, размито в доматеното пюре, и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от ориз, сварен в подсолена вода до пълна готовност и овкусен с масло. Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Източник: 1001 рецепти
Няма коментари:
Публикуване на коментар